2011. augusztus 20., szombat

Dan Millman - A békés harcos útja

Az önismeret, önbecsülés, önértékelés nagyon fontos az életünkben. Nekem ezen a téren ebben az évben nagy utat kellett tennem. A bolyongás során az egyik kedvenc könyvem, amit olvastam "A békés harcos útja" volt. A könyv lapról-lapra rávilágít arra, mennyire fontos az értelmünk kezelése, a testünk tudatos irányítása és az érzelmeink kordában tartása. Ízelítőül a könyv bemutatása a bookline.hu-n.

Pár számomra sokat mondó és sokat adó gondolat a könyvből:
"Jobban teszed, ha felelősséget vállalsz az egész életedért, és nem a többieket vagy a körülményeket hibáztatod a kellemetlenségeidért. Amikor kinyílik majd a szemed, látni fogod, hogy egészségi állapotod, boldogságod, és életednek minden körülménye legnagyobb részben miattad olyan, amilyen, legyen ez tudatos vagy tudattlan."

“Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz; ha megkapod, amit nem akarsz, szenvedsz; sőt ha pontosan azt kapod meg , amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert nem tarthatod meg örökké.”

“Maradj a jelenben. Semmit sem tehetsz, hogy megváltoztasd a múltat, a jövő pedig soha nem lesz pontosan olyan, amilyennek tervezed vagy reméled. Fájdalmad, félelmed és dühöd, sajnálkozásod és bűntudatod, irigységed és terveid és sóvárgásaid csak a múltban vagy a jövőben élnek.”
“A boldogság titkát, nem akkor lehet megtalálni ha többre törsz, hanem hogyha kifejleszted a képességet, hogy élvezd a kevesebbet.”

“A szeretet hűséges marad jóban és rosszban. Beéri a tökélynél kevesebbel is, és tekintettel van az emberi gyarlóságokra.”

“Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég.”

Olvassátok el, megéri!

Filmet is készítettek belőle, de a könyv szerintem ezerszer jobb!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése